İçeriğe geç

Türkiye 6 Bölge Neresi

6 bölgede hangi iller var?

Yatırım teşvik sistemi kapsamında iller, Sosyoekonomik Gelişmişlik Endeksi esas alınarak 6 yatırım teşvik bölgesine ayrılmaktadır; Altıncı bölgede Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van illeri ile Çanakkale’nin Bozcaada ve Gökçeada illeri yer alıyor. ..

6 bölge destekleri nelerdir?

Gümrük muafiyeti, KDV istisnası, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, stopaj desteği, sigorta primi desteği, faiz desteği ve yatırım yeri tahsisi 6. Bölgede uygulanan başlıca bölgesel teşvik tedbirleridir.

Teşvik programı hangi illerde uygulanır?

2. Yatırım teşvik bölgesi; Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Çanakkale (Bozcaada ve Gökçeada ilçeleri hariç), Denizli, Edirne, Isparta, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Konya, Manisa, Sakarya, Yalova illerini kapsamaktadır.

Urfa teşvikte kaçıncı bölge?

YATIRIM TEŞVİKLERİ SERTİFİKASI (6. BÖLGE)

5 ve 6 bölge neresi?

5. Bölgenin illeri; Erzurum ve Tunceli. 6. Bölgenin illeri; Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Hakkari, Iğdır, Kars, Muş, Şırnak ve Van.

7 bölgede kaç il var?

Türkiye yedi farklı bölgeye ayrılmıştır. Bu yedi farklı bölgenin içerisinde 81 il bulunmaktadır. Hangi ilin hangi bölgeye ait olduğu aşağıda listelenmiştir.

6 bölge SGK primi ne kadar?

TABLO 2 SPEC ALT SINIRINDAN SPEC 1,2,3,4,5 ÜST SINIRINA DOĞRU Kullanılabilecek Sigorta Primi Teşviki Miktarı. Bölge 37,50% 5.007.500.947.500.956. Bölge 37,50% 5.

5 bölge desteği nelerdir?

Bölgede yatırım teşviklerinden yararlanma fırsatı bulunmaktadır. Yararlanılabilecek teşvikler arasında KDV muafiyeti, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primlerine işveren katkı desteği, faiz oranı desteği ve yatırım yeri tahsisi yer almaktadır.

2. bölge teşvikleri nelerdir?

2. Bölgesel destek unsurları; “sigorta primi işveren katkı desteği”, “kurum/gelir vergisi indirimi”, “KDV muafiyeti”, “gümrük muafiyeti” ve “yatırım yeri belirlemesi”. Aşağıda bu destek unsurlarının açıklamalarını bulacaksınız.

Teşvik kimlere çıkar?

Tüm küçük ve büyük şirketler ve tüm yetişkin Türk vatandaşları teşviklerden yararlanabilir. Teşvikler için genel bir yaş, cinsiyet veya refah seviyesi gerekli değildir, ancak kişilerin para cezaları ve vergi borçları gibi mali durumları dikkate alınabilir.

Devlet teşvik parası ne kadar?

Öğrenciye ödenecek ücret: 5.100,64 TL (Çalışma süresi 30 gün ise). 20’den fazla çalışanı olan şirketlerde stajyer 30 gün çalışırsa 1.700,20 TL devlet teşvik ödemesi yapılır. Sorularınız için: Hafta içi 09:00-17:00.

Yatırım teşvik belgesi harcı ne kadar 2024?

2024 yılı revizyon işlemleri için öğrenim ücreti 1,00 Euro’dur.

6 bölge yatırım teşvikleri nelerdir?

6. Bölge Teşvikleri: Kapsam dahilindeki yatırımlarınızda; KDV muafiyeti, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primlerinde işveren hissesi desteği, yatırım yeri tahsisi ve sigorta primlerinde çalışan hissesi desteği gibi teşviklerden yararlanabilirsiniz.

Teşvik bölgeleri neye göre belirlenir?

Yatırım teşvik bölgeleri, ülkemizin il ve ilçelerini sosyo-ekonomik değişkenlere göre inceleyen SEGE (Sosyo Ekonomik Gelişmişlik Endeksi) çalışması esas alınarak belirlendi.

Diyarbakır teşvikte kaçıncı bölge?

1st Region2nd Region6th RegionİzmirEdirneDiyarbakırKocaeliIspartaHakkariMuğlaKayseriIğdırKırklareliKars13 more lines

DSİ 6 bölge hangi illerde var?

Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü; Adana, Hatay, Osmaniye ve Mersin illerine hizmet vermektedir.

5 bölgede hangi iller var?

Bölge Müdürlüğü 1950 yılında kurulmuş ve faaliyete başlamıştır. Bölgenin alanı 61.683 km2 olup, Adana, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kahramanmaraş, Kilis ve Osmaniye illerinin tamamını ve Malatya, Kayseri ve Adıyaman illerinin bir kısmını kapsamaktadır. Bölge karayolu ağının %97’si (5.

3 bölgede hangi iller var?

1. Bölge2. Bölge3. BölgeBursaBoluBurdurEskişehirÇanakkale (Bozcaada ve Gökçeada ilçeleri hariç)GaziantepİstanbulDenizliKarabükİzmirEdirneKaraman13 hat daha

Türkiye’de hangi coğrafi bölgede hangi iller var?

Türkiye’deki coğrafi bölgeler ve iller (Karadeniz Bölgesi (Bolu,…Akdeniz Bölgesi. Antalya. Burdur. Isparta. … Doğu Anadolu Bölgesi. Malatya. Erzincan. Elazığ … Ege Bölgesi. İzmir. Aydın. … Güneydoğu Anadolu). Bölge.Gaziantep.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Anal Seks Yapan Escort